Överträdelsen

~Tack till Marwa förlag, Ewa Broberg och Markus Åberg för recensionsexemplaret!~

Författare: Markus Åberg
Förlag: Marwa förlag
Antal sidor: 222
Läst format: Häftad
Betyg: 4/5

Daniel är dyslektiker och har länge kämpat med allt vad att vara dyslektiker innebär. Bland annat djupa depressioner, men när han bestämmer sig för att gå utanför sin comfort zone hamnar han i en hörsal i Stockholms Universitet. Där väntar ett test för att undersöka deltagarna psykiska förmåga.
Det ena leder till det andra, och Daniel börjar -med hjälp av andra- utforska sitt psykiska sinne och experimentera med utomkroppsliga resor. Något Daniel ser som en kul grej i början, men som senare visar sig vara mycket, mycket mer.

Överträdelsen av Markus Åberg är en spännande och annorlunda berättelse som blandar fiktion med verklighet, tänjer på gränser och för tankarna till konspirationsteorier.
Det jag gillar med boken är att man kommer in på ett, för mig outforskat område inom litteraturen. Jag har aldrig tidigare läst något om psykiska resor på det här viset, som dessutom är sammankopplade med ett underliggande syfte.

De första 50 sidorna var halv-intressanta; jag ville veta vad som skulle hända, men händelseförloppet gick lite långsamt. När berättelsen väl kom igång slukade jag den på några timmar. Den var riktigt, riktigt spännande och jag ville hela tiden veta mer, mer, mer.

Karaktärerna i boken är egna, och man anar ett djup hos speciellt huvudkaraktären (Daniel). Jag hade däremot velat veta ännu mer om honom. Likaså vad gäller Lena. Mer detaljer om bakgrund, var de kommer ifrån och varför de hamnade just i hörsalen på Stockholms Universitet.
Miljöbeskrivningarna var inte överdrivna, men de var tillräckligt för att jag skulle få mig en bild över hur det såg ut och de bidrog verkligen till berättelsen.

Det här med konspirationsteorier tycker jag är riktigt intressant, och Överträdelsen nämner något som verkligen skulle kunna klassas som en konspirationsteori. Det är mystiskt, bitvis oförståndigt och naturligtvis kan majoriteten av befolkningen inte hantera sådant som de inte vet någonting om.

För att säga något om slutet, utan att avslöja någonting; jag vill veta mer. Hur blev det sen? Blev det som Daniel och Lena trodde, eller blev det tvärtom?
Detta är frågor som jag verkligen hade velat få besvarade, och det hade därför passat utmärkt med en uppföljare!

Varför ska du läsa den här boken?
Om du är intresserad av psyket och går igång på hemligheter som undanhålls av auktoriteten är det här en bok för dig! Den passar också dig som tycker om att läsa böcker där personer som undgår ”normen” är hjälten.
Du kommer garanterat få en oförglömlig läsupplevelse!

Allt som allt är det här en bra bok. Texten är lättläst, vilket gör att man glider genom sidorna och berättelsen är rapp när den väl kommer igång. Ge den några sidor.
Av mig får Överträdelsen av Markus Åberg fyra av fem i betyg!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.